Semmelknödel Ingrediënten: 10 harde broodjes; ź liter melk; 4 eieren; 1 uitje; 1 bosje peterselie; peper en zout bereiding: Snijd 10 kleine harde broodjes (semmel) in stukken en doe deze in een schotel; de melk even aan de kook brengen en over de broodstukken gieten. Laat het geheel ongeveer 10 minuten wellen. (schotel afdekken) Voeg hierna de eieren toe; de zeer klein gesneden uien en de gehakte peterselie. Voeg nog wat zout en peper toe en kneed het geheel goed door. Uit de geknede massa deegballen ter grote van een gehaktbal vormen. Laat de knoedels ongeveer 20 minuten koken in zout water (eventueel met bouillonblokje). Houd het water tégen de kook aan, zodat de ballen heel blijven. Zutaten: Knödelbrot aus 10 Semmeln, 1/4 l Milch, 4 Eier 1 Zwiebel, 1 Bund Petersilie, Pfeffer, Salz Zubereitung: Das Knödelbrot in eine Schüssel geben. Die Milch kurz aufkochen und über das Knödelbrot gießen. Die Schüssel abdecken und das Knödelbrot ca. zehn Minuten quellen lassen. Danach die Eier hinzufügen. Die klein- gehackte Zwiebel und die kleingeschnittene Petersilie ebenfalls hinzugeben. Das ganze nun mit etwas Salz und Pfeffer nach Geschmack abwürzen und die Masse gründlich durchkneten. Aus der durchgekneteten Masse werden nun Knödel geformt, die in wenig siedendem Salzwasser ca. 20 Minuten gekocht werden.